Afgelopen maand hebben wij kort gesproken met Sam van Check Out Sam. Hoe gaat hij met zijn reisblogs om met Corona? Hoe ziet hij de affiliate toekomst?

Kan je jezelf kort voorstellen?

Hallo! Mijn naam is Sam en ik ben de blogger achter Check Out Sam, een Nederlandse en Belgische reisblog. Sinds bijna tien jaar ben ik al actief in het online wereldje, maar met de blog zelf ben ik wel nog maar half zo lang bezig.

 

Kun je Check Out Sam introduceren?

Op Check Out Sam probeer ik zo veel mogelijk tips en informatie te geven zodat toekomstige reizigers goed voorbereid op vakantie kunnen. Het maakt niet uit of ze kiezen voor een citytrip ergens in Europa of een heuse rondreis door Nieuw-Zeeland, bijvoorbeeld.

Ik ga overal ter plekke op onderzoek en door middel van tips, uitgestippelde routes en beknopte reisgidsen vertel ik mijn lezers alles wat ze moeten weten vooraleer ze naar ginds vertrekken.

Zoals ik al eerder zei, ben ik al enige tijd bezig met affiliate marketing. Op het moment dat ik de blog begon, was ik al de hele tijd in het buitenland maar hield ik me vooral bezig met kleinere projecten. Toen dacht ik: “Waarom begin ik niet gewoon een reisblog over al mijn avonturen?” en voila… Nu zijn we alweer enkele jaren verder!

 

Hoe lang werk je al samen met Tradedoubler?

Al vanaf het begin van de blog werk ik samen met jullie! Dat komt omdat jullie enkele interessante en heel grote partners hebben in de reisindustrie.

Bovendien vind ik het ook erg prettig om nieuwe samenwerkingen aan te gaan met jullie adverteerders omdat er altijd vlot wordt gecommuniceerd. En ook niet onbelangrijk: ik merk dat commissie bij jullie vaak net iets hoger ligt dan bij de concurrentie!

 

Wat zijn de grootste voordelen voor een advertiser om met Checkoutsam samen te werken?

Ik zit al tien jaar in affiliate marketing en weet dus goed wat werkt. Op dit moment is Check Out Sam één van de grootste blogs in België en Nederland en dat zorgt natuurlijk voor veel exposure bij merken.

Omdat ik alleen samenwerk met merken en bedrijven waar ik zelf ook in geloof, weten mijn lezers dat ze mij en mijn mening mogen vertrouwen.

Verder blijf ik ook graag trouw aan de adverteerders waarmee ik samenwerk. Zo bouw je een mooie relatie op!

 

Zijn er opkomende promoties, nieuwe plannen of spannend nieuws dat je ons kunt vertellen?

Door het alomtegenwoordige Corona is de reisindustrie natuurlijk een beetje stilgevallen. Grote plannen of spannend nieuws is er nu dus minder. Toch ben ik allesbehalve bij de pakken blijven zitten tijdens deze pandemie. Ook in België en Nederland is er namelijk heel wat te ontdekken! En gelukkig hebben jullie ook heel wat adverteerders die in de Lage Landen actief zijn!

Bijna anderhalf jaar geleden, richtte ik ook de Duitstalige versie van Check Out Sam op. Door Corona heeft alles een beetje vertraging opgelopen, maar zeker geen afstel. Ik kijk echt al uit om hier verder mee te groeien in 2021 en 2022. Ook op deze website maak ik trouwens graag gebruik van jullie partners!

 

Waar gaat het affiliate landschap naartoe in het komende jaar en wat zijn de belangrijkste marktverstoringen?

Ik vind dat heel moeilijk te voorspellen, want er zijn altijd wel enkele nieuwigheden.

Wat me op valt is dat Last Touch Attribution minder de standaard wordt en dat iedere publisher wordt vergoed naargelang zijn positie in de stappen die tot een sale leiden. Dat vind ik op zich wel een fijne verschuiving. Op die manier lijkt het gehele proces me namelijk iets eerlijker te verlopen.

Iets waar ik me wel (een beetje) zorgen om maak, zijn de nieuwsberichten dat bepaalde internet browsers volledig zonder cookies willen werken. Langs de ene kant is dat beter voor de consument, maar dan vraag ik me wel af wat er in de plaats komt en hoe dat allemaal geregeld wordt.

Maar… Ik ben er aan de andere kant ook rotsvast van overtuigd dat jullie met een goede oplossing komen en dat ik me daar helemaal geen zorgen over moet maken.

 

Wat vind je het leukst aan affiliate marketing?

Ik vind het fantastisch dat ik zo veel vrijheid heb. Nu kan ik werken wanneer ik wil, waar ik wil en zelf beslis ik ook hoe veel tijd ik achter een computerscherm zit.

Aangezien praktisch alles online geregeld wordt, is het geen probleem dat ik op een bepaald moment op reis ben. Daar kan ik nog steeds verder werken aan mijn websites, problemen oplossen of nieuwe opdrachten afwerken.

Het is ook gewoon fijn dat er zo veel mogelijkheden zijn. Affiliate marketing zit in alle sectoren en daardoor vind ik ook altijd wel nieuwe ideeën om samenwerkingen aan te gaan. Bovendien vind ik affiliate ook helemaal niet storend –in tegenstelling tot de meeste ads-. Ik kies namelijk altijd voor websites of producten die ik zelf ook gebruik (of zou kopen), waardoor het heel natuurlijk aanvoelt om het op die manier te integreren.

Wat is je leukste ervaring in de travel industrie?

Pfoeh… Het is niet makkelijk om er maar eentje te kiezen, want ik mag mijn beide handjes echt wel kussen. Ik heb de afgelopen jaren zó veel mooie reizen mogen maken en zo veel unieke dingen kunnen doen… En hopelijk kan dat de komende jaren ook terug!

Heel vaak zijn het kleine momentjes die me bijblijven (een prachtig hotel, een super leuk restaurant, een uniek museum).

Als er één reis is die me van begin tot einde van mijn sokken heeft geblazen, dan is het wel mijn roadtrip door Zuid-Afrika.

Er is hier extreem veel te doen en te ontdekken en het leek wel alsof het ene hoogtepunt altijd werd gevolgd door een ander, nóg beter hoogtepunt.

Daarnaast heb ik ook het geluk dat ik heel veel leuke mensen mocht leren kennen. Het gaat dan om medebloggers en journalisten maar ook vaak persverantwoordelijken van toeristische diensten of bedrijven. Daar zijn al verschillende vriendschappen uit voortgevloeid, dus dat is toch ook veel waard!

 

Is er iets anders dat je graag zou laten weten aan de adverteerders?

Stuur me gerust een berichtje indien jullie een leuk concept of idee hebben. Ik sta altijd open voor originele samenwerkingen.

Ik ben van plan om nog héél lang door te bloggen, dus wie weet kunnen we samen beginnen aan een héél rooskleurige toekomst! 😉

 

 

Share this on:

Suggested posts

Neem contact met ons op

Wij zouden graag met u willen meedenken over hoe Tradedoubler u kan helpen met de groei van uw organisatie.