Hur långt är ett snöre – beror på hur man mäter!

postat av Lorraine, Publisher Communications Manager22 maj 2009

Av Jonas Rundgren, Publisher Account Director

Jag har förstått att jag skriver på tok för långa blogginlägg så jag skall försöka att fatta mig kort denna gång.

Under de senaste veckorna som gått har jag arbetat en hel del med att ta fram korrekta siffror på trafik, nyckeltal som räckvidd och sidvisningar till exempel.

Tjusningen med internet är för det mesta att allt vi gör är mätbart. Det du gör bra eller mindre bra märks direkt och du kan följa upp och korrigera i realtid och få kvitto på det du gör löpande i form av statistik.

På samma sätt känner jag ibland frustration över att den sanningen är olika beroende på hur man mäter. Med en linjal som mäter tum eller centimeter är den verkliga sträckan alltid jämförbar och logisk men mätverktyg för internet är annorlunda.

Enligt en cookiebaserad metod hittar jag 1000 sidvisningar men med ett verktyg som utgår från en statistiskt säkrad panel får jag 100? Vad är rätt och fel och varför kan inte vi som andra medier enas om en standard som alla bara accepterar.

Hur fel eller rätt det blir spelar mindre roll när det är lika för alla och samma felmarginal – problem solved!

Så mina vänner, tills vi ses igen jagar jag vidare efter den absoluta sanningen som kanske gömmer sig därute…

Taggar: Tradedoubler (178)

Kommentarer (0)

Kommentera

Kommentera

Tillbaka högst upp