Performance Travel: Reizigers & Aankooptrajecten

Meer dan de helft van de Europese vakantiegangers wendt zich tot het gebruik van online en mobiele affiliate marketingkanalen om hen te helpen bij het plannen en boeken van hun vakantie – met het oog op de best mogelijke deal. Deze bevindingen zijn afkomstig uit het onderzoek ´Performance Marketing: Reizigers & aankooptrajecten´ dat Tradedoubler heeft laten uitvoeren.

Reizigers gebruiken steeds vaker online en mobiele affiliate marketingkanalen – zoals prijsvergelijkingssites, loyalty & reward, kortingscoupons en actiecodes, en cashback sites. Meer dan de helft maakt hier gebruik van om hen te helpen de meest gunstige prijzen te vinden: 57 procent zoekt zo naar goedkope hotels, 53 procent naar vluchten en 59 procent naar een complete vakantie. 

Zelfs tijdens de oriëntatiefase voor een vakantiebestemming, gebruikt 44 procent van de reizigers prijs-gerichte affiliate marketing-sites. Dit is bijna een even grote groep als reizigers die op zoek gaan naar ideeën en informatie via online reisbureaus (50 procent).

Als het gaat om vluchten, kiest slechts 38 procent van de reizigers voor een luchtvaartmaatschappij vanwege lidmaatschap van loyaliteitsprogramma´s. 71 Procent van de reizigers geeft aan via affiliate marketing-sites vluchten met de beste prijs te zoeken. Het onderzoek laat ook zien hoe het gebruik van een smartphone of tablet – als onderdeel van het aankoopproces – groeit. Nu al boekt 19 procent van de online reizigers hun vakantie via een smartphone of tablet. 

De whitepaper Performance Marketing: Reizigers & aankooptrajecten geeft een uitgebreid inzicht in hoe affiliate marketingkanalen worden ingebed in de oriëntatiefase, de besluitvorming en het koopgedrag van de Europese online verbonden reizigers. De inzichten die uit dit onderzoek naar voren komen, kunnen het verschil betekenen tussen succes en mislukking als het gaat om het aantrekken van online verbonden reizigers. 

Vul onderstaand formulier in en download de gratis whitepaper.