Geld in beweging: de mogelijkheden voor mobiele affiliate marketing

Meer dan 50% van de gebruikers van mobiele apparaten die ooit een aankoop deed via de mobiele telefoon, doet dat nu maandelijks. Dat blijkt uit een uniek onderzoek van Tradedoubler en Forrester Consulting uitgevoerd in Zweden, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Dit uitgebreide overzicht van de mogelijkheden voor mobiele affiliate marketing in de regio werd opgesteld op basis van een onderzoek onder 2000 eigenaars van smartphones. Uit het onderzoek komen veel mogelijkheden naar voren waarmee merken hun bestedingsaandeel in deze sector kunnen vergroten.

Meer dan slechts een nichemarkt voor mobiele affiliate marketing

Nauwkeurige analyse van de resultaten toont aan dat er een belangrijke rol is weggelegd voor mobiele affiliatemarketingkanalen zowel bij het sturen van vooronderzoek als het stimuleren van aankopen op mobiele apparaten.

Het onderzoek toonde aan dat meer dan 70% van de smartphonebezitters de telefoon heeft gebruikt om onderzoek naar aankopen te doen. 31% van de smartphone-eigenaars doet dat wekelijks.

Bijna een kwart (24%) van de personen die daadwerkelijk een aankoop doet met zijn mobiele telefoon deed onderzoek op vergelijkingssites, terwijl 19% van de personen die een mobiele telefoon gebruikte in een winkelomgeving zoekt naar kortingscodes.

Ook heeft meer dan de helft van alle smartphone-eigenaars (53%) via zijn mobiele apparaat iets anders gekocht dan een kleine download (zoals bijv. een app). 27% koopt maandelijks iets online.

Het koopgedrag verschilt per mobiel apparaat en per land

Uit het onderzoek blijkt dat verkopers en affiliates een specifieke benadering voor alle verschillende besturingssystemen en landen dienen te hanteren. Eigenaren van mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen en afkomstig uit de vier verschillende markten toonden belangrijke verschillen in koopgedrag en houdingen. Zo bleek uit onderzoek dat bijvoorbeeld eigenaren van een iPhone aanzienlijk meer mobiele aankopen deden dan gebruikers van andere smartphones.

Smartphonebezitters in het Verenigd Koninkrijk toonden zich het meest gefrustreerd over de ervaring van mobile commerce, ondanks het hoge aantal mobiele verkopen dat zij aan de dag legden. Duitsers stonden het meest open voor de aankoop van duurdere artikelen via hun mobiele apparaat.

Download de infographic van ons onderzoek of neem contact op met Jane Turner voor meer inzichten uit het onderzoek.

Wilt u meer weten? Ontdek meer over mobiele affiliate marketing met Tradedoubler.

Contact

We horen graag van u

Of bel ons op +31 (0) 10 286 39 77