Performance marketing: Van eerste impressie tot de laatste klik

Europese consumenten maken steeds meer gebruik van Performance based marketingkanalen gedurende hun gehele aankoopproces, waarin ze deze zowel gebruiken voor productonderzoek als voor aankopen in diverse categorieën. Dit zijn de bevindingen van het meest recente, acht landen tellende onderzoek van de Tradedoubler Insight Unit. 

Van performance marketing websites welke voornamelijk gebruik maken van CPA-betalingsmodellen zoal loyalty/reward, prijsvergelijking en cash back, wordt traditioneel gedacht dat ze enkel invloed hebben in de laatste fase van een verkoop. Uit Tradedoubler’s enquête werd echter duidelijk dat 92% van de Europese online klanten deze websites gebruikt in de beginfasen van het onderzoek in het kader van hun aankopen.  Dit betekent dat merken zonder performance marketing risico lopen om al vroeg uit het overwegingsproces van de klant te vallen.

Smartphones zijn het uitverkoren apparaat geworden voor het onderzoek in het kader van aankopen op verschillende locaties, waaronder binnenshuis en tijdens het winkelen buitenshuis.  Deze verdere afwijking van het traditionele aankoopproces maakt het voor het winkelende publiek dat fysieke winkels bezoekt mogelijk om de performance kanalen te gebruiken op hun mobiele telefoon om naar betere prijzen te zoeken.  Het doen van aankopen elders, waarbij het mobiele onderzoek wordt gebruikt tijdens het winkelen, wordt steeds normaler bij slimme winkelaars die op zoek zijn naar het beste koopje.

Deze whitepaper is essentieel voor marketeers om te lezen – het schetst een onthullend beeld van de manier waarop het aankoopgedrag van de consument is verstoord door performance marketing kanalen en het wijdverbreide gebruik van smartphones. Het zal marketeers inzicht bieden in de verdedigende en offensieve strategieën die ze kunnen overwegen te gebruiken als ze een rol van betekenis willen blijven spelen in het aankoopproces dat uit meerdere kanalen bestaat.

Vul het onderstaande formulier in om uw gratis whitepaper te downloaden

Contact

We horen graag van u

Of bel ons op +31 (0) 10 286 39 77