Tradedoubler eerste grote netwerk dat In-App tracking implementeert

geplaatst door Thijs Daamen - Head of Network Development 27 aug 2013

De opkomst van mobiele kanalen zorgt voor een vergaande verandering in de shopping experience van consumenten. Steeds vaker worden smartphones en tablets gebruikt om online te winkelen en dit zorgt voor een verschuiving in het bezoek- en gebruikerstraject dat ten slotte zou moeten eindigen in een conversie. Deze verandering heeft gezorgd voor een sterke toename in mobiel verkeer en mobiel gegenereerde sales binnen het Tradedoubler netwerk. Performance marketing websites en apps spelen in dit proces een sleutelrol. Dat is dan ook de reden dat Tradedoubler met deze ‘App Marketing Solution’ het bestaande marketing model heeft uitgebreid naar de wereld van mobiele apps.

In-app tracking van leads en sales

Zogenaamde ‘transactional apps’ (ofwel apps waarbij een boeking/bestelling kan plaatsvinden) zijn steeds vaker onderdeel van affiliate programma’s. Tradedoubler’s nieuwe tool zorgt ervoor dat traffic van publisher websites en apps wordt doorgestuurd naar de applicatie van de adverteerder, mits deze al geïnstalleerd is op het toestel van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat zowel in-app conversies worden gestimuleerd, als applicatie inkomsten kunnen worden gemaximaliseerd. Wij tracken leads en sales, ongeacht waar de consument ervoor kiest om te converteren; of de conversie nu plaatsvindt via een desktop, een mobiele site of vanuit een app. Hierin geldt uiteraard ook de stelregel dat de publisher die de laatste click genereert, zal worden beloond op CPL of CPA basis. 

App download tracking en waarde van downloads

Tradedoubler’s geüpdate tracking features omvat daarnaast het tracken van app downloads. Hiermee wordt adverteerders de mogelijkheid geboden om app downloads te bevorderen en om daarnaast de waarde van post-download events bij te houden. Post-download events worden vastgesteld door de adverteerder. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere in-app aankopen, bezoektijden en frequenties van bezoek, verdiensten in spelletjesapps of registraties voor een bepaalde in-app service. De publisher die de download gegenereerd heeft zal vervolgens worden vergoed op een CPI basis (Cost-Per-Install) of/en op basis van een CPA verdienmodel voor alle in-app events. 

Tradedoubler kan uw ROI maximaliseren

Tradedoubler helpt u graag met het (re)activeren van uw consumenten om (opnieuw) gebruik te gaan maken van de mogelijkheden van uw eigen applicatie. Bovendien ondersteunen wij u in het optimaliseren van de promotie van uw performance marketing app. Wij identificeren de best mogelijke bezoekersbronnen voor u en passen daar de activiteiten rondom de promotie voor uw app-download op aan, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit aan gebruikers te kunnen garanderen die uw app gaan downloaden en gebruiken. Publishers kunnen commissie genereren door zowel het totale aantal app downloads, als door post-download gebruikersactiviteit. ‘Mobile’ is zonder twijfel het performance marketing landschap aan het veranderen. Tradedoubler helpt u daarom graag met het optimaliseren van uw app marketing campagnes en koppelt deze voor u aan uw bestaande performance marketing activiteiten. Wij zijn pioniers op het gebied van app performance marketing onder affiliate netwerken en hebben bij uitstek de expertise in huis om u te helpen.

Wilt u meer informatie hoe app performance marketing u verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met Thijs Daamen via Thijs.Daamen@tradedoubler.com 

Tags: Technology (9)

Reacties (0)

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Terug naar boven